Foredrag
Fearless
Anja Hammerseng Edin er gründer av Fearless Heart.
I 2019 var Larvik Håndballklubb på vei til skifteretten. Uten sponsorer, spillere, et svært mettet og glissent publikum og med 12 millioner i underskudd.
På en uke hadde Anja og en lite knippe andre mennesker snudd hele situasjonen på hodet, slettet enormt mye gjeld, tiltrukket seg sponsorer og fått samlet en svært ung, men dedikert spillergruppe som dannet grunnlaget for en ny og annerledes reise.
1 år senere: Opprykk til eliteserien foran 1000 ivrige hjemmefans. Økonomisk overskudd. Stolte sponsorer og frivillige, og spillere som opplevde mestring og felles utvikling. Spillere og sponsorer peker på 1 felles faktor: KULTURPLATTFORMEN. Denne kalles WOW ( Wishing others well) og er fundet på helt andre ideer enn den tradisjonelle: 3-4 ord som skal peke på bedriftens verdier.
WOW er annerledes. Og det utfordrer de mer «satte» og tradisjonelle ideene rundt kulturplattformer. Vil du vite hvordan dette gjøres? Kontakt oss her.
Fremsnakk med Anja og Gro
- Anja og Gro setter med sitt herlige dynamiske samspill fokus på fremsnakk og respekt. Våre to kanskje fremste rollemodeller gir deg nøklene til å få frem det beste i deg selv og de rundt deg, selv når presset stiger. De lover en inspirerende og lattermild opplevelse!
- Hvordan kan vi spille hverandre gode nok? Anja og Gro ønsker å flytte fokuset i samfunnet fra baksnakk til fremsnakk som de mener er en del av nøkkelen.
- Positivitet, omtanke og forståelse er nøkkelen til et godt samspill – ikke bare på håndballbanen – men også i hverdagen i relasjon til venner, kollegaer og familie. Vis respekt fremfor å angripe. Still spørsmål fremfor å kritisere.
Anja & Gro - Helt uten baller
Det går ikke upåaktet hen når to av de beste håndballspillere gjennom tidene legger ballen på hylla. Men selv om ballen og klistersprayen er byttet ut, er ikke Norges tøffeste par ferdig med å inspirere og by på sitt dynamiske samspill.
Anja & Gro har en klar ambisjon om å være med å bidra til et varmere, rausere og mer inkluderende samfunn. I dette ærlige foredraget formidler de sine tanker om hvordan vi alle sammen kan gjøre en positiv forskjell slik at enda flere kjenner at de hører til.
Du får et innblikk i hvordan de jobber med mental trening for å stå så stødig som mulig i en verden med fordommer, kroppshysteri, fasadedyrking og massiv input utenfra.
Et foredrag til ettertanke som utfordrer og inspirerer.
Mental trening
En mental treningsøkt for din bedrift. Glem stoler og projektor, men du kan ha på dress om du ønsker det. Dette er rå mental trening for hodet. Finn ut hvordan du kan levere på topp når det gjelder som mest.
Opplev forskjellen mellom ulike varianter av indre dialoger og tren deg opp i å registrere hvordan du snakker til deg selv gjennom dagen og før, under og etter en prestasjon.
Få tips om hvordan du kan håndtere nederlag. Hvordan du kan forberede deg godt på det du skal levere. Om ønskelig tar Anja dere også gjennom en ny variant av en actionplan som gjør at du har større sjans for å faktisk gjennomføre det du har satt deg som mål å gjøre.
Talentets indre kamp
Gjennom sin tid som håndballspiller har Anja fått møte tusenvis av ungdom, trenere og foreldre som på hver sin måte har bidratt til innholdet i dette foredraget.
Dette er den rå virkeligheten. Historiene er ekte. Følelsene er ekte. Dette er foredraget om talentene som kjemper hver sin indre kamp. Som tror de må kjempe den alene, og som tror de er alene med følelsene de innehar.
Disse spillerne har foreldre og trenere som på hver sin unike måte gir dem tilbakemeldinger. De aller fleste med intensjon om å hjelpe. Bidra til sportslig vekst. Og i mange tilfeller – bidra til at den neste landslagsspilleren vokser frem.
Anja har møtt enormt mange voksne med store ambisjoner for akkurat sitt talent. Som av og til blir nettopp det – den neste landslagsspilleren, og som i andre tilfeller blir lasset med trening, skader, motivasjonsbrist, og depresjon som en følge av frykten for å skuffe sine støttespillere.
Og mange unge spør seg selv: Hva er egentlig godt nok? I et samfunn hvor vi daglig får høre at vi må utvikle oss, kan det være vanskelig å tro at vi noensinne er gode nok. Mange lever i et jag etter noe mer. Uten helt å vite hvorfor.
Dette foredraget er laget for å sette ord på tankene og følelsene idretten drar med seg. Og for å bidra til en måte å håndtere dem på. Det finnes utallige foredrag rundt idrettspsykologi og teknikker som kan benyttes for å håndtere ulike idrettsutfordringer. Det er bra, og noen teknikker vil du også se her, men det viktigste budskapet i foredraget er de reelle følelsene og problemstillingene utøverne kjemper med.
Viktige spørsmål som blir tatt opp i foredraget: 1) Hva er et talent? 2) Hva er forskjellen på talent og identitet? Og kanskje det viktigste spørsmålet: 3) Hvordan påpeker vi voksne denne forskjellen?
Foredraget passer for idrettslag, trenere og foreldre
Fokus
For næringsliv og idrettsutøvere
Velkommen til treningen som spisser fokuset til dine ansatte. Dette skaper bevissthet rundt standardene, og bidrar med effektivitet og trivsel på arbeidsplassen. Når vi trener opp fokuset og har en bevissthet rundt rolle og atferd vil det gi kraftige ringvirkninger.
Fokuset er et sted hele tiden, med tre alternativer: MINNER- NÅTID- FANTASIER. Det er enormt sterke krefter i sving. Minner og fantasier har ofte kraftige følelser og emosjoner med seg. Nåtiden har ofte flow og instinkt med seg. Det interessante her er hvor fokuset ditt vandrer, hvorfor det vandrer og hvor fort du klarer å hente det tilbake til nåtiden.
Vi møter høye krav om å holde fokus når det gjelder som mest. Men hvor mange trener egentlig på dette? Sannheten er at mange ikke er klar over at dette er en trenbar ferdighet.
Mange uttaler: "Det gikk bra en stund, men så mistet vi fokus." Dette er en upresis formulering. Du kan aldri miste fokuset ditt. Fokuset er på noe hele tiden. Spørsmålet er bare hvor. Dersom fokuset er på oppgaven er det gull for deg. Dersom fokuset ditt er i fortiden eller fremtiden bør du ta stilling til om dette er lurt i forhold til oppgaven du har foran deg. Av og til er svaret ja, andre ganger er svaret definitivt nei.
Fokustrening utføres på idrettslag, og i næringslivet.
Og sannheten er at fokus på minner og fantasier kan være positivt dersom vi bruker det riktig.
Fra toppidretten henter vi inn teknikker som også kan utføres i næringslivet for å trene opp fokus: Visualisering og caser.
Eks fra idretten: Dersom spilleren dras tilbake i tid og ser for seg skuddet sitt på nytt og møter prestasjonen med nysgjerrighet vil dette kunne være en positiv fokusvandring selv om han ser tilbake på noe som for eksempel påførte irritasjon, skam og/eller frustrasjon der og da. Den vesentlige forskjellen handler om å "se tilbake" med en tanke om at det er mulig å lære noe av å spole tilbake og ta en nærmere titt på det som skjedde. Fokus på utvikling og fokus på detaljene som kan gjøre aksjonen bedre neste gang er hensiktsmessig. Gjerne kombinert med visualiseringcsteknikken PETLEP.
Ved å trene opp fokuset ditt kommer du lettere inn i tilstanden som utøvere kaller "sona" eller "flow". Dette er optimalt for prestasjonen du skal utføre. Fokuset ditt kan du trene opp gjennom hele dagen. Også utenfor treningsarenaen. På jobb og på hjemmebane.